Hozzávalók:
- krumpli
- 1 hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- kevés szalonna
- paprikás kolbász
- 5 dl tejföl vagy tejszín
- 2 dl tej
- csipet szerecsendió
- só
- bors
- kevés parmezán
Elkészítés:
- A krumplit héjában megfőzöm.
- A szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. A kolbászt karikákra vágom, és enyhén megpirítom.
- A hagymát, fokhagymát hozzáadom.
- Egy tálban elkeverem a tejfölt a tejjel, sózom, borsozom, szerencsendiót adok hozzá.
- Beleöntöm a serpenyőbe a többi hozzávalóhoz. Addig főzöm míg kezd sűrűsödni, ha nem tenné, akkor 1-2 ek liszttel vagy keményítővel be lehet sűríteni, de azért maradjon folyós.
- A krumplit meghámozom, karikákra vágom.
- Egy jénai tálat kizsírozok, rakok egy réteg krumplit, kicsit fűszerezem, majd a tejföles lé felét ráöntöm. Megint krumplit rétegezek, és az egészet leöntöm a maradék szósszal. A tetejére parmezánt szórok.
- Sütőben 180 C fokon addig sütöm, míg a teteje megpirul.
- Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit pihenni, mielőtt tálaljuk.
- Szaftos, fűszeres, laktató. Én szilva kompóttal szeretem a legjobban.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése