2016-10-04

Rakott burgonya kolbásszal

Csak két szót írnék hozzá: Isteni finom!!!


Hozzávalók:

  • krumpli
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • kevés szalonna
  • paprikás kolbász
  • 5 dl tejföl vagy tejszín
  • 2 dl tej
  • csipet szerecsendió
  • bors
  • kevés parmezán
Elkészítés:
  1. A krumplit héjában megfőzöm.
  2. A szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. A kolbászt karikákra vágom, és enyhén megpirítom.
  3. A hagymát, fokhagymát hozzáadom.
  4. Egy tálban elkeverem a tejfölt a tejjel, sózom, borsozom, szerencsendiót adok hozzá.
  5. Beleöntöm a serpenyőbe a többi hozzávalóhoz. Addig főzöm míg kezd sűrűsödni, ha nem tenné, akkor 1-2 ek liszttel vagy keményítővel be lehet sűríteni, de azért maradjon folyós.
  6. A krumplit meghámozom, karikákra vágom.
  7. Egy jénai tálat kizsírozok, rakok egy réteg krumplit, kicsit fűszerezem, majd a tejföles lé felét ráöntöm. Megint krumplit rétegezek, és az egészet leöntöm a maradék szósszal. A tetejére parmezánt szórok.


  8. Sütőben 180 C fokon addig sütöm, míg a teteje megpirul.
  9. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit pihenni, mielőtt tálaljuk.
  10. Szaftos, fűszeres, laktató. Én szilva kompóttal szeretem a legjobban.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése