Elkészítés:
- A tarját fűszerezem, 4-5 cikk fokhagymát présen áttörök és a hússzeleteket bekenem vele. Olajat és kevés vizet öntök alája, fóliával letakarom, és legalább egy órát , de még több is kell néha neki, 200-220 fokon sütöm.
- A krumplit meghámozom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Egy nagy hagymát bő zsírban megdinsztelek, a leszűrt krumplit hozzádobom, ételizesítővel megszórom, majd jól összekeverem, én nem törtöm össze, összetörött magától.:)
- A káposztát(500g ) kevés vízben átmosom, kifacsarom. 2 almát meghámozok, lereszelek.
- Egy serpenyőbe olajat töltök, rászórok 2 ek cukrot, amit karamelizálok.
- Ráteszem a káposztát, mad almát, csipet sót, csipet köménymagot, felöntöm 2 dl vízzel.
- Födő alatt párolom, míg a káposzta megpuhul, ha kell még töltök rá vizet, a lényeg a végén födő nélkül addig várunk míg a víz teljesen elfő.
- Tálalom! Szuper laktató étel. Egy hideg sör nem hiányozhat mellőle.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése