2016-09-26

Sült tarja, hagymás törtburgonya, almás párolt savanyúkáposzta


Hogy ne mindig ugyanaz a köret legyen, most kipróbáltam mást is. Az almás káposzta nagyon bejött.

Elkészítés:

  1. A tarját fűszerezem, 4-5 cikk fokhagymát présen áttörök és a hússzeleteket bekenem vele. Olajat és kevés vizet öntök alája, fóliával letakarom, és legalább egy órát , de még több is kell néha neki, 200-220 fokon sütöm. 
  2. A krumplit meghámozom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Egy nagy hagymát bő zsírban megdinsztelek, a leszűrt krumplit hozzádobom, ételizesítővel megszórom, majd jól összekeverem, én nem törtöm össze, összetörött magától.:) 
  3. A káposztát(500g ) kevés vízben átmosom, kifacsarom. 2 almát meghámozok, lereszelek.
  4. Egy serpenyőbe olajat töltök, rászórok 2 ek cukrot, amit karamelizálok.
  5. Ráteszem a káposztát, mad almát, csipet sót, csipet köménymagot, felöntöm 2 dl vízzel.
  6. Födő alatt párolom, míg a káposzta megpuhul, ha kell még töltök rá vizet, a lényeg a végén födő nélkül addig várunk míg a víz teljesen elfő.
  7. Tálalom! Szuper laktató étel. Egy hideg sör nem hiányozhat mellőle.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése