2016-09-26

Mustáros-tejszínes csirke rizzsel

Egyszerű ebéd, mégis van benne egy kis csavar, amit a mustár és a curry ad. Nagyon finom! Ne a kép alapján döntsetek, mert ebben nem vagyok jó, és időm sincs cicomázni....:)

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 1 szál póréhagyma
  • 4-5 dl tejszín
  • 1 ek mustár
  • 1 tk currypor
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • basmati rizs / szerintem ezekhez a tejszínes fogásokhoz a basmati/jázmin rizs a legfinomabb.
Elkészítés:
  1. Olajon megdinsztelem a póréhagymát.
  2. A csirkemelleket nagyobb szeletekre vágom, sózom, borsozom.
  3. A hagymához adom. Megvárom míg mindkét fele kifehéredik.
  4. Hozzátöltöm a tejszínt. Hozzáadom a mustárt és curryt.


  5. Ha szükség lehet még sózni, esetleg kevés ételizesítővel megszórni.
  6. Fődő alatt közepes lángon addig főzöm míg a csirkemell megpuhul.
  7. A végén petrezselyemzölddel megszórom, és rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése