2016-04-21

Temesvári sertésszelet

 

Újonnan kipróbált recept, és nem vallott szégyent. Biztos, hogy gyakran fogok készíteni.

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 5 szelet sertéskaraj
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 30 dkg zöldbab 
  • 250 ml tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 csipet köménymag
  • só, bors
  • pirospaprika
  • liszt a húshoz
Elkészítés:
  1. A karaj szeleteket kiklopfoljuk, mindegyiket kettőbe vágtam, mert nagyok lettek, a széleit kicsit bevagdossuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe.
  3. Ha nyers zöldbabbal dolgozunk, akkor előre megfőzzük puhára.
  4. A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk. Kiszedjük és félre tesszük.
  5. A visszamaradt zsiradékban a hússzeletek mindkét oldalát gyorsan megpirítjuk. Ezeket is félretesszük.
  6. Utána a hagymát, fokhagymát megpároljuk, beletesszük a meghámozott, kockára vágott paradicsomot. Pirospaprikát és köménymagot szórunk rá, és felöntjük vízzel. 

  7. A szalonnát, húst visszatesszük a serpenyőbe és födő alatt puhára főzzük.
  8. Ha megvan, kiszedjük a húsokat.
  9. A megfőtt paszulyt hozzáadjuk, még sózunk rajta egy keveset. A tejfölet a liszttel elkeverjük, és behabarjuk vele a mártást. 
  10. Ha besűrűsödött visszatesszük a hússzeleteket, és főtt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!


1 megjegyzés :