2016-04-17

Pirított polenta



A puliszka továbbfejlesztése, és sokkal jobb köretként így. Nagyon talál a pörkölt mellé is, de egyéb szószos ételekhez is elkészíthetjük.

Hozzávalók:

  • 500 ml víz
  • 500 ml tej
  • 35 g vaj
  • fél tk só
  • 220 g kukoricadara
Elkészítése:
  • Tegyük fel a tejet a vízzel egy lábasban a tűzhelyre.
  • Mikor felmelegedett adjuk hozzá a vajat és a sót.
  • Ha felforrt a víz, adjuk hozzá a kukoricadarát folyamatos keverés mellett.
  • Mikor sűrűn folyós masszává válik, vegyük le a tűzről, egy kisebb kenyérformába öntsük bele, és tegyük hűvös helyré pár órára.
  • A kihűlt polentát borítsuk ki egy deszkára, vágjunk ujjnyi vastagságú szeleteket belőle, és forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalát.
  • Tálaljuk köretként.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése