2016-04-17

Kínai pirított tészta csirkemellel


   Nagyon szeretjük ezt a kaját... Ez is szinte olyan "mi van éppen a kamrában" kategória, általában akkor szoktam készíteni mikor fel kell használnom a több napos paprikát. A zöldségeket lehet variálni, mehet bele hagyma is, cukkini is, a lényeg, hogy sárgarépa és zöldborsó legyen benne, mert az adja az édeskés ízt neki, ami elengedhetetlen a kínai kajához.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 doboz gomba
  • 4-5 ek szójaszósz
  • 1 ek Worchester szósz
  • só, bors
  • 1 ek szezámmag
  • aki szereti a csípőset tehet azt is bele
  • spagetti


Elkészítés:

  • A spagettit odateszem főni.
  • A csirkemellet felkockázom, sózom, borsózom, beleteszem egy tálba, leöntöm szójaszósszal és Worchester szósszal.
  • A zöldségeket juliennre vágom.
  • Egy serpenyőben kevés olajon a zöldségeket megfonnyasztom. Majd kiveszem és félreteszem őket.
  • Ugyanabban a serpenyőben, a csirkemellet is lepirítom a szójaszósszal együtt, megszórom szezámmaggal.
  •  Hozzáadom a kész zöldségeket, és még együtt pirítom.
  • Ha úgy érzem teszek még hozza szójaszószt, a lényeg, hogy ne legyen száraz. A sózással vigyázni kell, mert a szójaszósz is elég sós.
  • A megfőtt spagettivel összekeverem, és tálalom. Ilyen egyszerű!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése