2016-04-26

Gombás sajtos fasírt rolád

 
 

    Saját ötlet, és nagyszerű lett. Kiadós, sok lesz belőle, és nekem a lasagne-ra hasonlít az íze, én nagyon szeretem hidegen a jó húsos, gombás lasagnet, és ennek pont olyan lett az íze. Hidegen a legjobb ketchuppal, akár szendvicsbe is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg vegyes darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 doboz konzerv gomba
  • 1 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1 tk pirospaprika, 1 csipet köménymag, 1 tk csombor, 1 ek Erős Pista
  • olaj
  • pár szelet kemény sajt

Elkészítés:

  1. A hagymát, fokhagymát apróra vágom, olajon el kezdem párolni.
  2. Hozzáadom a doboz gomba felét, majd ha kicsit pirult a sárgarépát.
  3. Vízben beáztatom a kenyeret.
  4. Egy nagy tálba helyezem a darálthúst, beleütök egy egész tojást.
  5. Fűszerezem bőven.
  6. Egy zöldségaprítóban összeturmixolom a zöldségeket és a kenyeret. Ezt a masszát a húshoz adom, és jól összegyúrom. Azért turmixolom a zöldségeket mert ettől a lágy masszától a fasírt is lágy marad, nem lesz kemény a sütéstől.
  7. Egy nagy darab alufóliát ecsettel lekenek olajjal. Ráhelyezem a húst, lelapogatom.
  8. Ráteszem a maradék gombát és a sajtszeleteket.
  9. Az alufólia segítségével feltekerem, és egy óriás tepsibe teszem. Kevés olajat és vizet teszek alája.
  10. 200 C fokon addig sütöm míg aranybarna színt nem kap. Kb.40 perc. 
  11. A sajt egy része kiolvadt, és odaégett a tepsire, de maga a fasírt alja nem égett oda.
  12. Hagyjuk állni, nekem legjobban hidegen ízlett, szeleteljük és fogyasszuk.
    Már csak a maradék..:)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése