2016-02-21

Joghurtos rétes

   

    Hétköznap már nem sütök, de vasárnap azért valamit fincsit szoktam készíteni. Ezt szombat este készítettem el, így volt ideje kihűlni és összeállni. Fincsi!

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 800 g natúr joghurt
  • 100 g mazsola
  • 200 g cukor
  • 1 kicsi üveg rumaroma
  • 8 tojás
  • 1 tojássárga és 3 ek tejföl megkenni a tetejét.
Elkészítés:
  • A joghurtot a cukorral kikavarom.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verem.
  • A joghurtba beleteszem a tojássárgáját, a mazsolát, az aromát. Elkavarom.
  • Szépen lágyan hozzákavarom a fehérjehabot.
  • Egy tepsibe teszek sütőpapírt.
  • A réteslapokat 3 fele osztom, nekem 6 db volt. 2-t leteszek a tepsi aljába, a krém felét rásimítom, majd újabb 2 lap, utána a krém másik felét, a végén az utolsó 2 lap.
  • Ha kilóg a szélén a lapokból azokat vágjuk le, ne tűrjük rá, mert az csak száraz lesz.
  • A tejfölt elkavarom a tojássárgával, és megkenem a tetejét.
  • 180 fokos sütőben alsó sütéssel addig sütöm, míg aranybarna lesz a teteje. Sütés közben felpuffad, de visszahúzódik amint kivesszük. Attól megszúrkálhatjuk villával ha akarjuk.
  • Mikor kész kevés meleg cukrozott vízzel meglocsolom a tetejét. Hagyom kihűlni, majd szeletelem és porcukorral meghintem.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése