2016-02-27

Citromos rizottó zöldség- és lazacnyárssal

Follow my blog with Bloglovin



Péntek gyanánt hal...valahogy megszoktuk, hogy ha lehet péntekenként halat eszünk. Így nem csak meg van a heti 1x hal, de már a böjtöt is betartjuk...:)
Ez a citromos rizottó nagyon passzol a lazachoz, melléje grillen sült cukkini dukál karamellizált hagymával.

Hozzávalók a rizottóhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy marék rizottó rizs
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1- 1/5 l zöldségalaplé
  • 20 g vaj
  • 2 ek parmezán
  • 1 citrom kifacsart leve
Elkészítés:
  • A hagymát olajon megpirítom. Magas lángon hagyjuk a gázat,
  • Beledobom a rizst, elkavarom, majd felöntöm a borral.
  • Mikor elpárolgott az alkohol, lassan adagolva egy egy levesmerővel adom hozzá az alaplevet.
  • Folyamatosan kavargatom,, mikor elfő az alaplé, töltöm hozzá a következő levesmerővel.
  • Mikor a rizs már al dente, és szép krémes lett, leveszem a tűzről, beledobom a vajat és a parmezánt. Ráfacsarom a citrom levét. Elkavarom, és azonnal tálalom.

  1.  A lazacot kockákra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, megszórom petrezselyemzölldel. nyársra húzom, és grillen megsütöm.
  2. A zöldségeket is sózom, kaporral megszórom és grillezem.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése