2016-01-25

Garnélás spagetti fehérboros mártással



       Ez a mártás tökéletesen passzol a garnélához,  vagy  testes halakhoz, de a csirkemellhez is. A férjem keresi ki ezeket a különleges ételeket, és valahogy mindig nagy sikert aratnak.  Szuper kis vacsi lett belőle.

Hozzávalók:

  • egy zacskó fagyasztott garnéla
  • 3 cikk fokhagyma
  • fél citrom leve
  • petrezselyemzöld
  • vaj
  • csípős paprika
A mártáshoz:
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 dl marha alaplé
  • 200 ml főző tejszín
  • 2 tojássárgája
  • fél ek étkezési keményítő
  • vaj
Elkészítés:
 
  • Elsőként a mártásnak fogjunk neki, majd csak utolsó percben készítsük el a garnélát. A spagettit is tegyük oda főni.
  • A mártáshoz kevés vajon a hagymát fonnyasszuk meg. 
  • Töltsük hozzá a fehérbort, az alaplevet, és redukáljuk le úgy kb 1,5 dl-re.
  • Egy tálban a tejszínt keverjük el a keményítővel, adjuk hozzá a tojássárgáját is.
  • Ha kész a lé, szűrjük le a hagymától. A léhez töltsük hozzá a tejszínes szószt, majd alacsony(!)lángon keverjünk párat rajta, míg el kezd sűrüsödni. Utána vegyük le.
  • A garnélához hevítsünk fel egy serpenyőben vajat, dobjuk bele az apróra vágott fokhagymát. Vigyázzunk ne égessük meg a fokhagymát! A garnélát sózzuk, citromlével locsoljuk meg, és dobjuk a serpenyőbe. Ha rózsaszínre vált a színe, kész is, ez nem több 2-3 percnél. Szórjuk meg csípős paprikával és petrezselyemzölddel.
  • A mártásunkat botmixerrel kicsit habosítsuk fel. Egy mély tányérba szedjünk spagettit, tegyünk rá a garnélákból, és pár kanál mártással locsoljuk meg.  A mártás tetején keletkezett habot kanalazzuk rá. Fogyasszuk egészséggel! :)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése