2015-12-18

New York cheesecake/ Sajtorta




Az első sajttortám, de nem az utolsó! Nagyon finom lett, pont így ismertem, és ugyanazt az ízt kaptam .

Hozzávalók:

  • kb.20 db keksz,az lehet akármilyen, a legjobb a teljes kiörlésű de ha nincs akkor a kekszhez kell rakni egy 1 kk kakaót, az is megteszi.
  • 10 dkg olvasztott vaj (vagyis annyi amitől ha odasimítod a masszát a tál oldalára felragad)

  • 50 dkg Philadelphia krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vanilía cukor
  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • 2 dl tejföl
Elkészítés:

  • A kekszet összemorzsolom konyhagéppel vagy ahogy tudom. Ha kell rakok hozzá kakaót.
  • A vajat felolvasztom, és a keksszel elkavarom.
  • Egy tortaformát kibélelek alufóliával, hogy lepje a széleit is el.
  • A kekszmasszát jól ellapítom az aljában, és félreteszem.
  • A Philadelphiát kikavarom krémesre a cukorral.
  • Egyenként hozzáadom a tojásokat, szépen kavargatom.
  • Majd a lisztet és végül a tejfölt. Ne keverjük nagyon, hogy ne kerüljön bele levegő, mert akkor széthasad sütés közben.
  • A kekszre teszem a masszát és előmelegített sütőben 180 C fokon( alsó sütéssel) 50 percig sütöm. Kicsi barnás árnyalatot is kaphat a teteje.
  • Kivéve hütőbe teszem legalább 4 órára, majd szeletelem.
  • Lehet hozzá valami szirupot vagy gyümölcsmártást adni.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése