2015-12-15

Disznótoros vacsora/Sült kolbász, véres





Rakott káposzta

A disznóvágást a vacsora zárja le, amin van rakott káposzta, kolbász, véres pityókapirével és savanyúsággal.

Kolbásztöltés

  • A kolbászba beletesznek minden olyan húst, amit nem akarnak elraktározni, illetve hús, zsiradék maradékok a letisztított húsokból. Mi combrészt, nyakkarajt, hasalját is szoktunk bele tenni.
  • A húst ledarálják, sóval, borssal, paprikával, fokhagymával ízesítik.
  • Langyos vízzel hígítják ha szükséges, nagyon jól eldolgozzák a húst.
  • Gombóckákat szoktak sütni belőle, hogy ellenőrizzék elég fűszeres-e.
  • Az alaposan megtisztított vagy vásárolt beleket beáztatják szódaporba és ecetbe, utána jól lemossák. Majd megtöltik.

Vérestöltés

  • A véresbe a véres húsokból kerül bele, jó sok zsiradék, tüdő, máj, vese stb.
  • A belsőségeket először le kell mosni hideg vízzel, majd megfőzni, de ügyelni kell rá, hogy puha maradjon, ne főzzük túl.
  • Az ölésnél felfogó vért , annak is csak a kemény részét ledarálják.
  • Minden további hozzavalót is ledarálnak, kb.1 kg dinsztelt hagymát és fél kg rizset adnak hozzá. Fűszerezik sóval, kevesebb borssal, szegfűborssal, és sok csomborral.
  • Végül bélbe töltik és megfőzik.
Ha már disznóvágás, ha érdekel nézzétek meg a videónkat róla és katt ide a részletes leírásért is.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése