2015-10-24

Narancsos kacsamell sült almával, káposztával


Ezt is megértem végre, kacsamellett készítettem. Tiszta véleltenül vettem észre az üzletben a polcon...mert amúgy nem mindig lehet kapni. Gyorsan a kosaramban landolt. :)
Különleges ebéd...legalább is nekünk..:)

Hozzávalók:

A kacsához:

  • 1 kacsamell személyenként
  • só, bors
  • kevés olaj
  • 1 narancs személyenként
Káposzta:
  • savanyú káposzta, de utánna gondoltam meg, hogy lila káposztát kellett volna vegyek, na de mindegy, túl izgatott voltam...:)
  • bors
  • csipet köménymag
  • víz
Sült alma:
  • 1 alma személyenként
  • fahéj
  • fél citrom leve
Elkészítése egy db. kacsamellnek:
  • A kacsamellett átlósan bemetszem a bőrénél, hogy rombusz formákat kapjanak. A húst ne vágjuk át, vigyázzunk.
  • Jól sózom, borsozom.
  • Az almát vastag szeletekre vágom. Fahéjjal megszórom, és citromlét facsarok rá. Egy tepsiben beteszem a sütőbe pár percre.
  • A narancsot kifilézem. A héját levágom, hogy ne maradjon rajta fehér rész, egyik felét
    meghagyom, a másikat felkockázom, ott is szépen a fehér részeket eltávolítom.
  • Közepes hőfokon egy serpenyőben bőrével lefelé kb. 5 percig pirítom, majd megfordítom és max.2 percig a másik felét. Mikor megfordítom, a fél narancslevét ráfacsarom és a narancs kockákat hozzáteszem.
     
  • A sütő már előmelegedett 200 C fokra az almával, azokat kivesszük, beletesszük a serpenyőbe a kacsamell és narancs mellé, és mindenestül betesszük 10 percre (nem többre) a sütőbe. 
  • A kacsamell akkor az igazi ha rosé.
  • Ezalatt a káposztát beáztatjuk hideg vízbe, majd jól kifacsarjuk. Egy edényben kevés vízzel megpároljuk, borsot és csipet köménymagot szórunk rá.
  • A kacsamellett felszeleteljük, és a narancs visszamaradt levével a serpenyőből meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése