2015-10-21

Bundázott garnéla őszi salátával


Amilyen szép ez a fogás, annyira finom. :)) Megint egy könnyed vacsora...fogyókúrásoknak panír nélkül.

Bundázott garnélarák:

  • A garnélarákot fagyasztottan lehet már készíteni.
  • Egy tálban a garnélarákot picit sózom, borsozom, petrezselyemzölddel, és nagyon kevés pirospaprikával megszórom. Pár cikk fokhagymát felaprítok, azzal is jól elkeverem. Lehet egy pici olajat is haszálni, főleg ha ízes. Én most chilis oliavolajjal locsoltam meg.
  • A panír a szokásos, liszt, tojás, zsemlemorzsa amibe tettem szezámmagot is.
  • Bő forró olaban kisütjük.
  • Aki panír nélkül szeretné, az egy kis vajban, serpenyőben rövid ideig átforgatja, és kész is.
Őszi saláta:
  • Egy zacskó vegyes zöldsalátát, vékony csíkokra vágott sárgarépát joghurtos kapros dresszinggel (ez most bolti volt) meglocsolunk.
  • Konyhagéppel egy  pár darab diót felaprítunk, lehet késsel is, és megszórjuk a tetejét.
A garnélarákkal tálaljuk, melléje koktélszószt kínálunk. Ezt otthon is el lehet készíteni.

Nagyon egyszerű koktélszósz recept:
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek ketcup
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • pici citromlé
  • ha éppen van 1 tk brandy és pici Tabasco
A hozzávalókat összekeverjük.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése