2015-10-19

Bounty kalács



Húúúú ez igen....:) Bounty csoki őrültek, vagy csak süti imádók, essetek neki ennek a kalácsnak az elkészítésének. Észre se fogjátok venni, és már nem is marad belőle. Köszönet érte Barbinak.:)

Hozzávalók 1 kalácshoz:

  • 250 g liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 50 g cukor
  • 50 g olvasztott vaj
  • 80 ml meleg tej
  • 1 db tojás, közepes méret
  • csipet só

Kókuszos töltelék:
  • 120 ml tej
  • 70 g cukor
  • 20 g vaj
  • 1 tk vanília aroma/vagy igazi vanília
  • 100 g kókuszreszelék
Csokoládé töltelék:
  • 1,5 tábla tejcsokoládé, de lehet étcsokoládé is
Elkészítés:
  • A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Fedjük le egy konyharuhával és 20 percig hagyjuk kelni.
  • Ezután tegyük egy tálba, takarjuk le folpackkal és tegyük a hűtőszekrénybe egy pár órára.
  • Vegyük elő és hagyjuk kicsit melegedni kb. 30-40 percig. Ezalatt elkészítjük a kókusztölteléket.
  • A tejet, vajat, cukrot és vaníliát melegítsük fel, míg a cukor el nem olvad (de ne forraljuk!) és keverjük össze a kókuszreszelékkel, majd tegyük félre hűlni.
  • Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, úgy, hogy a másfél táblacsokoládé méretét vegyük alapul. Mikor kinyújtottuk tegyük át zsírpapírra, ott folytassuk az összeállítását.
  • A kókuszréteget a középső sávba kanalazzuk és igazítjuk, majd rátesszük az egész és fél táblacsokit.
  • A tészta két oldalát éles késsel vágjuk be, fontos, hogy azonos számú csíkot vágjunk.
  • A fotón látható, hogyan kell ezt tenni. A tésztacsíkokat felváltva hajtogassuk a csokoládé tetejére.
  • Sütés előtt kenjük meg egy kis vízzel elkevert tojássárgával és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30 perc.
  • Melegen együk, míg folyik a csoki...:))
  • Oszd meg a receptet, ha tetszik, és szeretnéd, hogy más is tudjon erről a finomságról.

2 megjegyzés :