2015-09-04

Burgonya gratin zsályás csirkefalatkákkal




A zsályás csirkefalatkákhoz az ötletet a youtube-ról vettem, van egy olasz pasas, nagyszerű ételeket készít. Jó ötlet volt kipróbálni, fantasztikus a zsálya íze. Szóval összekevertem a franciát( a gratin-t) az olasszal. Jó párosítás...:)

Hozzávalók:

Burgonya gratin:

  • 10 db krumpli
  • 5 dl tejszín
  • reszelt sajt
  • parmezán
  • só, bors, szerecsendió
  • kis vaj és pici fokhagyma

  • A krumplikat meghámozom, és sarló segítségével felszeletelem. 
  • Egy jénai tálat fokhagymával besúrolok, vajjal kikenem. 
  • A krumplit belerakom, sózom, borsozom, jól megszórom szerecsendióval.
  •  Egy külön tálban a tejszínbe sajtot reszelek. Ezt ráöntöm a krumplira, el kell lepje jól, ha nem, még fel lehet kicsit tejjel önteni.
  •  A tetejére parmezánt szórok. 
  • 180 fokon 2 órát sütöm, az első órában fólia alatt, utánna leveszem.
  • Tálalás előtt 15 percet hagyom pihenni.
Zsályás csirkefalatkák:
  • 2 db csirkemell
  • 12 db bacon szalonna
  • 12 db zsálya levél
  • só, bors

  • A csirkemellet széltében 3 ujjnyi vastagúra vágom. Sózom, borsozom.
  • Mindegyik darabra rakok egy zsálya levelet, és baconnal becsavarom.
  • Olajban kisütöm.

Nagyon talál melléje a zöld saláta balzsamecetes dresszinggel. Jó étvágyat!


Tipp: Másnapra a maradék krumplihoz simán csirkemellet grilleztem.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése