2015-08-29

Norvég almatorta


Itt az almaszezon!!!

Hozzávalók:

  • 125 g cukor
  • 125 g vaj
  • 125 g liszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4-5 db alma
  • fahéj
Elkészítés:
  • A vajat a cukorral, citromhéjjal habosítsuk fel 
  • Ha felhabosodott a vaj, egyenként keverjük a tojásokat is hozzá. 
  • Kicsi lisztet szórjunk bele, rá a sütőport és citromlével felfuttathatjuk.
  • Majd jöhet a többi liszt is. Szépen elkeverjük.
  • Az almákat hámozzuk meg, vágjuk cikkekre.
  • A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük.
  • A masszát egyenletesen elkenjük benne.
  • Minél sűrűbben, nyomkodjuk bele az almákat, majd végül fahéjas cukorral jól szórjuk meg.
  • 180 fokon 40-45 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  • Tejszínhabbal vagy akár vanília fagylalttal tálaljuk.
  • Nagyon finom!!! 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése