2015-08-19

Meggyes "áltiramisu"


Nem akartam a tiramisu megnevezést ráaggatni, mert nem az, de frappánsabb név nem jutott eszembe. Szóval mondjuk tiramisu meggyesen, mert végülis úgy néz ki, és a kakaó miatt még hasonlít is az ízére. :)

Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 doboz (de jobb 2/ jó ha van benne krém) mascarpone
  • 1 doboz vagy kompót kimagozott meggy
  • 250 ml tejszín
  • 5 ek porcukor
  • kakaó
  • rumeszenc
  • 1 dl tej
Elkészítés:
  • A meggy levét egy lábasba öntjük, hozzáadunk 1 ek porcukrot, fél üvegecske rumeszencet, 1 ek kakaót, és az 1 dl tejet. Kicsit összemelegítjük. Ebbe fogjuk a babapiskótát belemártogatni.
  • A tejszínhabot felverjük, és összekeverjük a mascarponéval és 4 ek cukorral. A meggyet beleborítjuk, és elkavarjuk.
  • Veszünk egy jénait vagy bármi mást, rakunk egy sor babapiskotát, amit a meggylébe mártogatunk nagyon röviden. Rájön krém, majd újabb babapiskóta, és a tetejére megint krém.
  • A tetejét megszórjuk cukrozott kakaóval. Jó ha betegyük egy napra a hütőbe, de legalább pár órára.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése