2015-08-19

Kínai édes-savanyú csirke



Uhmmm...de finom...Probáljátok ki!

Hozzávalók:


  • csirkeszárny/ vagy csirkemell (a mennyiség egyénfüggő)
  • 1 hagyma
  • 1 sárga  és 1 piros kaliforniai paprika

  • 1 ananászkonzerv
  • 3 ek. ketchup
  • 2 ek. ecet
  • 2 ek. worchester szósz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 3 ek. cukor
  • keményítő
Elkészítés:
  • A csirkeszárnyat előzőleg megfőzöm, én a bőrét le szoktam húzni, de nem muszáj. Sózom. Kevés olajon kicsit megpirítom. Félreteszem.
  • A maradék olajba fogom a zöldségeket is pirítani. A hagymát szálasra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, az ananászt feldaraboljuk. Mehet a serpenyőbe, csak addig, hogy a paprika még maradjon roppanós. Mikor kész , ezt is kivesszük egy tányérra.
  • A szószhoz, a ketchupot, ecetet, worchesterszószt, szójaszószt, cukrot egy kis tálban összekeverjük. 1 ek keményítőt 2,5 dl vízzel simára keverünk. A szószt beleöntjük a serpenyőbe, azonnal gyöngyözni kezd, ekkor a keményítős vizet is hozzátöltjük. Egyet rottyan , mehet bele a hús és a zöldségek, jól atkavarjuk, spagettivel vagy rizzsel(basmati) tálaljuk.
  • Nagyoooon finom!!!Ajánlom!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése