2015-08-29

A legjobb pörkölt



Ha valamit tudok főzni, akkor az a pörkölt, paprikás, és társai. Eddig mindenkinél nagy sikert aratott a pörköltem. Szaftos, ízes, pihe puha...A legjobb marhahúsból, de legtöbbször sertésből csinálom, mint most is.

Hozzávalók:

  • 1 jó serpenyő
  • 4 db nagy hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • kicsi csípős paprika
  • marha/sertés hús (50 dkg-ból szoktam 2 személyre)
  • 2 dl vörösbor
  • 1 tk köménymag
  • 2 ek őrölt paprika
  • 1 tk csombor
  • só, bors
  • lehet hozzá Erős Pistát is adni, vagy Édes Annát...:)
  • petrezselyemzöld
Elkészítés:
  • A húst megtisztítom a hártyától, kockákra vágom. A zöldségeket felaprítom.
  • Olajban odateszem a hagymát pirulni, majd a paprikákat, végül a paradicsomot.
  • A húst belerakom, fehéredésig pirítom. Majd felöntöm a borral, hagyom, hogy elpárologjon.
  • Fűszerezem, eddigre már a hús is jó levet eresztett. Ebben a lében párolom, majd csak ha muszáj öntök hozzá még vizet, amíg elkészül. A hús finom, puha, omlós kell legyen, ne sajnáljuk az időt hozzá! A végén kicsit lepirítom.
  • Tálalás előtt  petrezselyemzölddel megszórom.
  • Tésztát vagy krumplipürét adok melléje.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése