Az "eredeti" otthoni receptben főtt hús is szerepel, ez nekem most kimaradt, de nem rontott az élvezetén.:)
Hozzávalók:
Itt megint csak az a lényeg, hogy bármilyen mennyiséggel készithetjük, csak az arányokat tartsuk be. Én úgy tanultam édesanyámtól, hogy a sárgarépából kell a legtöbbet bele tenni, mert úgy lesz a legfinomabb. Utánna a krumpli, de azt nem szabad eltúlózni, mert attól nehéz lesz. Majd egy két marék borsó, és ecetes uborka annyi, hogy kicsit a savanyúságát adja meg. Meg nem túl sok főtt hús.
Egy példa egy nagyobb tálra: kb. 6-8 nagyobbacska sárgarépa + 3 nagyobb krumpli + 1 jó marék borsó, 4 db ecetes uborka , 10 dkg főtt hús.
- minél több murok/sárgarépa
- pityóka/krumpli kevesebb
- zöld borsó
- ecetes uborka
- főtt hús (lehet bármilyen)
- cukor
- só
- bors
- majonézhez: 1 tojássárga, 1 kanál mustár, kicsi citromlé, olaj
Elkészítés:
- A zöldségeket és a húst megfőzöm, majd szépen felaprítom őket. Egy tálban összekeverem, sózom, borsozom, egy csipet cukorral is meg kell szórni. A majonézet elkészítem, majd szépen elkeverem a salátával. Kész is.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése