A canneloni az első próbálkozásom...nagyon izlett...másnaposan még jobban...:D
Hozzávalók:
- 1 doboz canneloni (pontosan elég volt a tepsimre)
- 250 g ricotta
- 400 g fagyasztott spenót
- vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
Paradicsomszószhoz:
- lehet az megmaradt leves..:) vagy hanem...
- pár friss paradicsom vagy annyi paradicsompaszta, hogy elég mennyiség legyen, hogy a tepsi alját kitöltse
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- só, bors
Besamel mártás:
- 50 g vaj
- 2 kanál liszt
- 2-3 dl tej
- szerecsendió, só
Elkészités:
- Vajon a fokhagymát megpiritom, mehet bele a spenót, sózom, borsozom, kicsit összefőzöm, majd elkavarom a ricottával és a tojással. Ez kész is.
- Olajon a felapritott hagymát és fokhagymát megpiritom, mehet bele a felkockázott paradicsom vagy paradicsompaszta, fűszerezem, kicsit rotyogtatom. A végén össze is turmixolhatom, akkor szebb masszát kapok.
- A besamel mártáshoz vajat olvasztok, rászórom a lisztet, majd fokozatosan töltöm bele a tejet, miközben gyors mozdulatokkal keverem. Annyi tejet tegyünk bele, hogy kicsit higabb masszát kapjunk. Fűszerezem, majd kicsi sajttal is megszórhatom.
- A tepsi aljába jön a paradicsomszósz. A cannelonikat megtöltöm a spenótos masszával, belefektettem szép sorjába a tepsibe, majd ráöntöm a besamel mártást, és megszórom sajttal a tetejét. Addig sütöm mig szép barna nem lesz a teteje.
- Az a legfontosabb, hogy a besamel mártás jól takarja a cannelonikot, különben az a részük ami kinnt marad, teljesen kiszárad...és nem lesz olyan jó...:)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése